Tihany - 2014. július 11-20. > kortárs művészeti fesztivál és vásár

Tihany 11-20 July 2014 > contemporary art festival and fair

2011

Tizenöt fővárosi kortárs művészeti galéria és számos művészeti projekt költözött Tihanyba már a legelső, az ötletgazda-főszervező Peleskey Ákos által nulladiknak titulált ARTplacc idejére. A nyári kikapcsolódás és kulturális feltöltődés jegyében 2011. augusztus 13-a és 21-e között a félsziget több pontján kiállításokkal vártuk a látogatókat, ahol könnyed és változatos válogatásban mutatkoztak be hazánk tehetséges művészei.

 

A kiállítási helyszínek között szerepelt a Badacsonyi Pincegazdaság borospincéje és egy 600 négyzetméteres ideiglenes Központi Kiállítótér, amelyet Tihany legforgalmasabb részén állítottunk fel, de már a település határában a HelloWood 4,5 méter magas, csigát formázó fainstallációja köszöntötte az érkezőket. Hangulatában és tartalmában is igazodott a nyári helyszínhez a fesztivál felhozatala, a művészek a szabad tér és a szemet gyönyörködtető környezet adta lehetőségeket is kihasználták.

 

Résztvevő galériák: acb, Dovin, Erdész, Godot, Inda, kArton, Kisterem, MissionArt, Molnár Ani, Mono, Neon, Nextart, Ráday, Spiritusz, Viltin + a cArtc Egyesület, MONOLITH a r t s p a c e, MOME line – design műhely.

back