Tihany - 2014. július 11-20. > kortárs művészeti fesztivál és vásár

Tihany 11-20 July 2014 > contemporary art festival and fair

 1. FOTÓplacc

   

  Helyszín:  a Visszhang-dombot az apátsággal összekötő PISKY sétány

  Látogatható: minden nap 10 és 22 óra között

   

  Új helyszínünkön, a Visszhang-dombot az Apátsággal összekötő Pisky sétányon a kortárs fotóművészetnek adunk bemutatkozási lehetőséget.

   

  LÉTKÉPEK  kortárs fotóművészek villanófényben című kiállítás központi kérdése az, hogy a digitális világ megjelenése a kilencvenes években mennyiben módosította a fotográfusok képhez való viszonyát. Olyan alkotók munkái láthatók itt, akik vagy nagyon fiatalok voltak még a kilencvenes években, vagy különösen innovatívan használnak különböző eljárásokat. A jól ismert nevek mellett olyan fotográfusokat is meghívtunk, akiknek a munkái ritkán láthatók, de nagyon jellegzetes egyedi úton járnak. Lesz alkotó, akinek a munkái csak digitális közegben jöhettek létre, és olyan is, aki éppen most fordul újra a hagyományos eljárásokhoz. Többen közülük egyszerre foglalkoznak fotográfiával és videóval vagy filmmel, ezekből a munkákból is válogattunk.

   

  Kiállító művészek : Áfrány Gábor, Dobos Tamás, Csontó Lajos, Ember Sári, Göbölyös Luca, Puklus Péter, Telek Balázs, Varga Tamás.

   

  A kiállítás látogatói kérdéseiket a folyamatosan jelen lévő, fotográfiában jártas munkatársainknak tehetik fel. Tárlatvezetés minden nap 17 órakor.  

   

  A kiállítás augusztus 16-án 5-kor szakmai vezetéssel nyílik, utána minden nap 10 és este 10 óra között várja a látogatókat. Azt szeretnénk, hogy minél szélesebb legyen a hazai kortárs fotográfiát értők és kedvelők köre. A kiállítás kurátora Surányi Mihály.