Tihany - 2014. július 11-20. > kortárs művészeti fesztivál és vásár

Tihany 11-20 July 2014 > contemporary art festival and fair

2012

ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál Tihany

 

A Tihany több helyszínén párhuzamosan futó fesztivál alapját az élvonalbeli kortárs képzőművészeti galériák közös kiállítása és egyben vására adta. A résztvevő galériák listája (Deák Erika Galéria, Dovin Galéria, Faur Zsófi Galéria, Galerie Gaudens Pedit, Godot Galéria, Inda Galéria, kArton Galéria, Erdész Galéria & Design, Kisterem Galéria, Kogart Galéria, MissionArt Galéria, Molnár Ani Galéria, Mono Galéria, Galéria Neon, Nessim Galéria, NextARt Galéria, Várfok Galéria, Viltin Galéria) önmagában szavatolta a minőséget és nyári válogatásaik bemutatásával megadták az egyedi alaphangulatot is. A megnyitón a szakma mellett a gyűjtők is feltűntek, és a vásár a galériák többségének eladást hozott. Reggel tíztől este tízig a félsziget meghatározó pontjává vált ez a piac téri válogatás.

 

A másik helyszín Tihany főtere : az Amadeus Alapítvány szobrai között kortárs irodalmi felolvasásokon és beszélgetéseken vehettek részt a felnőttek, diafilmek nézésével kapcsolódhattak ki a gyermekek, míg bent, az előadóteremben európai művészfilmeket  vetítettünk esténként.

 

A kikötő térségében óceánjáró kontérekből álló ún. Kikötőplacc épült. A konténerekben a kortárs művészet független alkotói csoportjai és intézményei kaptak bemutatkozási lehetőséget. A régi Sport étterem előtti partszakaszon a koncertek mellett a zenei és képi aláfestésről dj-k és vj-k gondoskodtak. A félsziget számos más pontján találkozhattunk további művészeti projektekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal illetve minden este volt valamilyen kiemelt rendezvény is.

 

wfooldal központi kiállítótér-1

back